Friheten

Cambridge / Permalink / 0
Halloj!

Nu har lilla jag fått vaa ute i verkligheten i flera dagar. Torsdagen som blev min första fria dag visade sig vara en dag med väldigt dåligt väder. Det regnade konstant vilket inte direkt gjorde att man blev sugen på att gå ut för att upptäcka. Men har man suttit inne i 10 dagar så får man se till att man ändå kommer ut lite. Bland annat så köpte jag lite sytillbehör för att kunna fixa en klänning som jag hade köpt och så såg jag till att köpa riktigt god lagad mat från Gardenia. Gardenia är Cambridge i särklass allra bästa snabbmats restaurang. De gör fantasisk egengjord falafel, kebab, grekiskt och allt möligt. Jag tog en fantastisk sallad med kyckling, falafel, och halloumi för att fira min frigivning.
 
 
 

Det är kanske svårt att få mat i en hämtlåda att se god ut men detta var verkligen fantastiskt.

Jag såg också till att strosa omkring lite i min närmsta miljö och leta upp fina platser för att ta lite bilder nu när jag äntligen hade möjlighet igen. Här är mitt college sett ifrån en av cambridge många små söta gator.
 
 
 
En väldigt söt liten blommsterbutik som ligger på den här lilla vägen. Jag tyckte den var hur fin som helst med de blå lamporna och riktigt fylld till bredden av blommor. 
 

Här ser vi King's College som håller på att bli fullständigt uppätet av en klängväxt. 
 
Eftersom torsdagen blev en osocial dag trots min frihet så fick jag göra upp för det både fredag och lördag. I fredags träffade jag först några från min klass för att dricka kaffe på förmiddagen, det var väldigt kallt ute men trevligt att kunna ses. Som tur var hade jag tidigare samma dag varit och hämtat upp en beställning av kläder som jag hade gjort innan jag åkte tillbaka till Sverige och sedan helt glömt bort. Där hade jag varit så förutseende att jag beställt en vindjacka. Och denna jacka är jag nu otroligt tacksam för eftersom vädret knappt vågat sig förbi 10 grader.
 
 
Särskilt tacksam var jag under fredagskvällen då jag träffade några andra personer fån min klass på en pub. Med nuvarande restriktioner så är det enbart servering utomhus så där satt vi i tre timmar mellan 20-23 i jävla pisskylan. Jag svor över att jag lämnat min rock hemma i Sverige men var otroligt glad för denna jacka.
 
Lördagen var dock den bästa dagen! Då fick jag träffa min bästis igen, Sophia!!! Vi gjorde stan! Tyvärr var lördagens väder lika pissigt som torsdagens och efter att ha varit ute i en dryg halvtimme var man blöt in på bara kroppen men så fick det vara. Vi drack bubbelte vilket jag hade längtat efter! 

Efter ett tag kom även Shaun och ät mat med oss och promenerade genom staden. Vi kollade på Newton's träd utanför Trinity College. Det träd under vilket legenden säger att Newton satt när ett äpple föll ner i hans huvud och han började tänka på det här med gravitationskraften. Om det stämmer eller inte kan jag inte svara på men det står mycket riktigt ett äppekträd precis utanför Newton's Trinity college som ses efter riktigt ortentligt. 

 
Jag, Sophia, och Shaun bestämde oss här för att öva på att se lite coola ut. Lyckades vi?
 
 
 
Förutom det så gick vi i lite butiker och kikade. Eftersom restriktionerna lättar mer idag 17/5 så betyder det att mitt college kommer börja ha mer evenemang, formella middagar i vår stora matsal, ball i juni och lite sådant, så det har jag nu att se fram emot. Då vart vi ju såklart tvugna att kolla på diverse klänningar och sådant som kan komma att behöva framöver. Det bästa jag hittade var dock denna fantastiska hatt som jag tänkte att jag hade kunnat köpa om jag ville vara lite inne med kidsen, som tur är så vill jag inte det. Kan verkligen inte rocka denna.
 
 
 
Till top