Studenten; champagnefrukost och utspring

Stockholm / Permalink / 0
Så onsdagens morgon började tidigt med att vakna kl. 05.00 för att fixa mig inför dagen för vid 06.00 var det dags att åka mot enskede och champagnefrukosten hos en klasskamrat.
 
 
 
Väl i enskede blev vi välkomnade med massor av champagne, bröd, pålägg, frukt, croissanter och tårta! Det var verkligen otroligt gott och mysigt och mängden champagne fick en verkligen att tagga till även om klockan bara var 08.00. Vi kände oss också väldigt sofistikerade även om mousserande vin verkligen inte är min grej.
 
 
 
När alla var tillräckligt glada av champagne och det värsta regnet hade lagt sig så gav vi oss av mot skolan och skolavslutningen. På steg så är det nämligen tradition att treorna är med på den gemensamma skolavslutningen och alla klasserna får en chans att säga adjö till skolan på scenen.
 
 
I skolan var alla sjukt taggade då vi fick träffa de andra klasserna och lärarna sjöng så fint för oss. De andra treorna gjorde sina uppträdanden och även vi. Vi gjorde en fantastiskt tolkning på "fjärillarvens sång" med koreografi och det var otroligt bra! 
 
När vi var klara med avslutningen så fick klassen samlas för att få våra betyg, säga hejdå till klassföreståndarna och skriva i varandras mössor. Sedan gick vi mot lärarrummet för att säga adjö till alla lärare. Det är tradition på skolan att man går en och en igenom lärarrummet där alla lärarna står på rad så att man kan krama dem och säga hejdå ordentligt och så slipper man springa omkring och leta efter de man vill säga hejdå till men samtisidgt stod man där och sade adjö till och kramade lärare man aldrig sett förut eller ens pratat med. Många tårar fälldes hos både lärare och elever (mig själv inkluderad). 
 
Efter det så samlades alla vi dörren och sedan var det dags att springa. Dasarna var före oss så vi stod nere vid porten och väntade på klartecken och när vi fick det stod vi ändå där och såg ut som fågelholkar tills Maggan sa åt oss att springa en gång till och sedan sprang vi. Det kändes väldigt konstigt och lite meningslöst på något sätt. Konstigt att något så vanligt som att springa ut ur en dörr har så stor betydelse här men det var väldigt kul att springa och sedan stå och dansa till "Cotton eye Joe". 
 
Sedan var det dags att leta efter familjen och krama alla som kom för att fira med mig.  
 
När man kramats klart så var det snabbt ombyte för att sedan hoppa upp på flaket;
 
 
Mira
Till top