Att söka universitet i Storbritannien - Steg 2. UCAS TRACK

Så när din ansökan genom UCAS är klar och ivägskickad så kan du logga in på UCAS TRACK detta gör man också genom UCAS hemsida men när man ska logga in så trycker man istället på "track my application" för att se hur det går för ens ansökan.
I TRACK så står det hela tiden vad det är som skall göras och vad nästa steg i ansökningsprocessen är. Kallas man till intervju och liknande så står det också här.
Uppe i vänstra hörnet står det hela tiden vad som händer och först kommer det står att din ansökan skickats iväg till universitet och att du ska vänta på svar från (ett visst antal) skolor.
När du får svar från skolorna så kommer du få mail genom den e-postadress som du lämnat till UCAS och där kommer beskedet stå.
 
Genom TRACK kan du också göra en massa andra grejer som att ändra vilka skolor det är du söker, ta bort delar av eller hela ansökan samt ändra dina kontaktuppgifter. 
 
Efter det att du har fått svar från ala universitet du sökt så kommer det stå på TRACK hur lång tid du har på dig att svara universiteten om du vill ha din plats eller. Det svaret du får är preluminärt och du ska välja ett första och ett andra val (firm och insurance).
Du kan få tre olika typer av svar från univeristeten och jag går igenom vad de innebär;
 
1. Unconditional offer of study
Detta innebär att du har en plats på universitet och behöver inte göra någontin mer. Din plats är klar och du är välkommen. Detta erbjudandet kan man bara få om man redan har en gymnasiexamen och platsar med sina betyg på skolan.
 
2. Conditional offer of study
Detta innebär att man får en plats på univeristetet OM man uppnår olika kriterier. Det är skolorna själva som avgör vad dessa kriterier är och kan vara ex. att man skall skriva ett prov för bevis på sin engelska eller att man skall uppnå vissa betyg. Ex. "Slutbetyg från gymnasiekola with at least six subjects at A and at least B in English". Uppnår man inte kriterierna så är det otroligt att man får en plats på universitetet men om man klarar dem så kommer ens status ändras till unconditional och man är välkomme dit.
 
3. Unsuccessful 
Detta innebär helt enkelt att det inte räckte hela vägen. Man har inte blivit erbjuden någon plats på den skolan.
 
Efter att man har svarat universiteten så kommer den mesta av konversationen gå direkt till univseriteten som man valt men TRACK finns alltid med och meddelar om det händer förändringar i ens ansökan eller om universiteten ändrat ens status. 
Lycka till!
 
Mira
 Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

caerdydd.blogg.se

I jakt på kunskap!

RSS 2.0